050-721 09 02 info@progressevents.nl

Voor meer proeverijen en informatie

klik hier

Bierproeverij

De ontstaansgeschiedenis, de productiewijze, het verschil tussen pils en bier, de oorzaak van kleurverschillen en vele andere leuke verhalen en weetjes maken van een bierproeverij een schitterende activiteit!

Wij willen jullie met de bierproeverij graag kennis laten maken met zeven zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren. Bij deze zeven zeer diverse speciaalbieren, zullen de verschillende smaakpatronen duidelijk te onderscheiden zijn. Jullie gaan zelf achterhalen welk biertje je proeft en wat de bijbehorende alcoholpercentages en smaakkenmerken zijn. Uiteindelijk wordt één van de deelnemers verkozen tot fijnproever en daarmee tevens winnaar van de dag! De bieren die onder andere geproefd zullen worden zijn: blond, dubbel, trappisten, abdijbieren, weizenbier en- of ale bieren. Combineer de bierproeverij eens met een tapwedstrijd! Tijdens de proeverij zullen jullie een aantal speciaalbieren van de tap en op fles proeven. Tevens zal onze medewerker jullie informatie geven over de geschiedenis en het productieproces van deze bieren. Na deze proeverij wordt er gestart met de uitdagende biertapwedstrijd. Tijdens de biertapwedstrijd worden jullie tapkwaliteiten op de proef gesteld. Onder deskundige begeleiding worden jullie geïnstrueerd en gejureerd op de kwaliteiten als castelijn. Onze medewerker zal beoordelen op verschillende criteria.

Meer bierproeverij informatie?

    22,50 p.p. incl. btw

    1,5 uur

    Minimaal 8 personen

Whiskyproeverij

Tijdens deze whisk(e)yproeverij worden, afhankelijk van de boeking, 4 of 6 Single Malt Whisk(e)y’s aangeboden. Het proeven en onder woorden brengen van wat je in de whisk(e)y’s proeft wordt “Nosing and Tasting” genoemd. Dit vanwege het feit dat het er bij het proeven van whisk(e)y om gaat al je smaakzintuigen mee te laten werken.

Bij “Nosing and Tasting” gaat het er uiteindelijk om hetgeen je proeft om te zetten in de juiste termen. Veelal wordt er voor het verwoorden van de verschillende smaken die worden aangetroffen in whisk(e)y gebruik gemaakt van de geur van natuurproducten als bloemen, gras, jodium, turf en vanille. Deze begrippen zijn terug te voeren op de streek en productiewijze van de verschillende whisk(e)y’s. Als jullie er klaar voor zijn om de smaakpapillen aan deze test te onderwerpen, dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres!

Wil je meer informatie over een whiskyproeverij?

    20,50 p.p. incl. btw

    1 uur

    Minimaal 8 personen

Wijnproeverij

Tijdens de wijnproeverij worden zes verschillende wijnen aangeboden. Naast de geschiedenis en het productieproces zal het proeven en ervaren van de smaken tijdens de proeverij centraal staan. Hoe kun je goede wijnen onderscheiden van Chateau Migraine, wat zijn de officiële regels voor het schenken van de verschillende soorten wijnen en wordt iedere wijn beter naarmate hij langer ligt? Een deskundige zal antwoord geven op deze vragen en jullie verrassen met leuke informatie.

Wil je meer informatie over een wijnproeverij?

    20,50 p.p. incl. btw

    1,5 uur

    Minimaal 8 personen